Церква ЄХБ м.Ужгород

Палати, Зростати, Спасати

flickr facebook twitter digg stumbleupon feed

«Дай мені, сину мій, своє серце»

  • PDF
alt
 
«І приверне він серце батьків до синів, і серце синівське до їхніх батьків, щоб Я не прийшов, і не вразив цей Край прокляттям!» (Мал.4:6)
 
З такими словами звернувся пастор Ужгородської церкви  до присутніх на недільному богослужінні 25 серпня 2013 року. В основному слова настанови призначалися дітям і юному поколінню, котрих 1 вересня чекає новий навчальний рік. 
«Діти – це найцінніше, що в нас є, і їх потрібно віддати Господу», - сказав пастор. 
«Діти спадщина Господнє, плід утроби нагорода!» (Пс.126:3) Діти - подарунок від Бога і поки вони під нашою опікою, головна задача батьків – навчити їх науці Божій.
 
«І ти знаєш з дитинства Писання святе, що може зробити тебе мудрим на спасіння вірою в Христа Ісуса.» (2Тим.3:15) Бог дає кожному шанс для спасіння. Серце батьків не може бути байдужим до своїх дітей. Молитви і наука Божа – настанова для дітей. З раннього дитинства треба привчати дітей служити Господу. «А отрок Самуїл служив Господеві при Ілії.» (1Сам.3:1)
Давид змалечку працював, пас овечок, любив Бога і Бог вибрав і помазав його царем. 
 
Відносини між дітьми і батьками завжди були напружені. Інколи немає взаємопорозуміння, є неповні сім’ї, є діти сироти, але благословляти дітей потрібно завжди. Задача старшого покоління – наставляти молоде покоління. «Ми знаємо, що ми від Бога, і що ввесь світ лежить у злі.» (1Iван.5:19) І цей світ диктує свою моду, і сучасне християнство теж піддається цьому впливу. Втрачаються цінності, чесноти. Молодь треба навчати сорому і скромності. Біблія радить «утікати від гріха», не загравати з ним. Цієї поради послухався молодий Йосип.
 
Бог поклав обов’язок на батьків – виховувати своїх дітей, молитися за них, вивчати з ними Слово Боже, спілкуватися, розказувати про Ісуса Христа, про Його Голгофську жертву, про спасіння. Бог дав нам дітей у певний період, і цей період батькам треба використати з благословенням і настановою у доросле самостійне життя. Батьки повинні робити крок до своїх дітей.
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
Підготувала О. Балога
Фото В.Микитюк
You are here